ARRANGEMENT LEIDEN

Programma*:

10.00 – 11.30 uur: Bezoek Japanmuseum Sieboldhuis

Japanmuseum SieboldHuis herbergt het mooiste uit Japan achter een Nederlandse historische gevel. Japanmuseum SieboldHuis is vernoemd naar Philipp Franz von Siebold (1796-1866), die dit huis van 1832 tot 1845 bewoonde. Het SieboldHuis biedt het mooiste uit het oude en nieuwe Japan in een Hollands huis met historische allure: prenten, lakwerk en keramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, munten, kleding, oude landkaarten en honderden andere schatten. Alles is tussen 1823 en 1830 in Japan verzameld door de arts Philipp Franz von Siebold. Deze voorwerpen komen uit de collecties van Naturalis Biodiversity Center, Nationaal Museum van Wereldculturen en de Universiteit Leiden. Met de gratis audio-tour ontdekt u de topstukken uit de Siebold-collectie.

12.15 – 13.10 uur: Rondvaart Leiden

Rederij Rembrandt is hét rondvaartbedrijf dat je laat genieten van het monumentale Leiden door middel van een toeristische rondvaart. De boten zijn geriefelijk ingericht met doorzichtig dak en hete lucht verwarming. De vaart rond en door de stad duurt 50 minuten. Tijdens de vaart vertelt de gids over de historische punten langs de route.

13.10-14.30 uur: Lunch (restaurant naar keuze)

14.30-16.00 uur: Bezoek Hortus Botanicus

De Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. Aangelegd in 1590 en uitgebreid in de eeuwen daarna is de Hortus hét groene hart van Leiden. Hier kweekte Carolus Clusius de eerste grote tulpencollecties van Europa, en introduceerde Philipp Franz von Siebold ongeveer 700 tot dan toe onbekende planten uit Japan en China. Bezoekers kunnen hier terecht voor een rustgevende wandeling; onderzoekers uit de hele wereld komen hier om onderzoek te doen naar de vermaarde collectie van de Hortus.

16.00-18.30 uur: Fotozoektocht door het centrum van Leiden 

Tijdens de fotozoektocht door Leiden komen jullie op de mooiste plekjes van de stad en komen jullie alles te weten over Leiden en haar bezienswaardigheden.  Onderweg krijgen jullie leuke vragen en opdrachten.

18.30-20.00 uur: Bezoek Stadsbrouwhuis Leiden 

De micro-brouwerij van het Stadsbrouwhuis is gelokaliseerd in het midden van hun zaak. Zo heb je de mogelijkheid om zelf mee te kijken als ze een nieuw bier gaan brouwen. Elke maand hebben zij een “Brouw-weekend”.

Aantal personen: minimaal 8 personen

* Andere tijden of combinaties zijn ook mogelijk.

Voor een vrijblijvende offerte-aanvraag stuur een email naar: info@deleukstegroepsuitjes.nl