ARRANGEMENT NAARDEN

Programma*:

11.00-12.30 uur: Bezoek Vestingmuseum

Het vestingmuseum is een openluchtmuseum met een deel boven en een deel onder de grond. In vier kelders, of kazematten, leer je aan de hand van spannende opstellingen, over het belang van forten en vestingen voor Nederland. Buiten kan je in een parkachtige sfeer rondlopen en genieten van de ingenieuze militaire objecten en heerlijke rust.

12.30-13.30 uur: Lunch (restaurant naar keuze)

14.00 – 15.00 uur: Rondvaart Naarden

De algemene rondvaart duurt ongeveer een uur en bestrijkt het noordelijk deel van de vestingwateren. Vaar mee door de zeesluis en de Oude Haven, onder de Zeepoort door naar de zoute gracht. De poort biedt toegang tot een onbewoonde wereld buiten de wallen van de Vesting Naarden. Via een labyrint van water, langs groene verdedigingswallen, beren, beboste ravelijnen en bastions, voert de tocht langs bemoste muren door het boomgat, richting Fort Ronduit.
De strakke puntige wallen gaan nu over in een liefelijk landschap, watervogels wachten u op in de rietkragen, runderen staan dromerig tot hun buik in het ondiepe water te herkauwen.
Maar schijn bedriegt! In vroeger tijden werd hier gevochten, gesneuveld en geplunderd. Eerst kwam de dreiging van de hertog van Gelre en de bisschop van Utrecht. Later belegerden de Spanjaarden en de Fransen de Vesting, die de toegang vormde tot het rijke gewest Holland en de stad Amsterdam.
De ervaren schipper is tevens uw gids en vertelt u alles over het roemruchte verleden van de mooiste en best bewaarde vestingstad van West-Europa.

15.00-17.30 uur: Fotozoektocht door het mooie vestingstadje Naarden 

Tijdens de fotozoektocht door Naarden komen jullie op de mooiste plekjes van het vestingstadje en komen jullie alles te weten over de Naarden en haar bezienswaardigheden.  Onderweg krijgen jullie leuke vragen en opdrachten.

17.30-18.30 uur: Bierproeverij café Demmers 

18.30 – 21.00 uur: Diner (restaurant naar keuze)

Aantal personen: minimaal 8 personen

* Andere tijden of combinaties zijn ook mogelijk.

Voor een vrijblijvende offerte-aanvraag stuur een email naar: info@deleukstegroepsuitjes.nl