ARRANGEMENT NIJMEGEN

Programma*:

11.00 – 12.30 uur: Bezoek Valkhof Museum

Museum Het Valkhof vertelt het verhaal van ruim 5000 jaar  geschiedenis. Vier eeuwen lang was Nijmegen de grootste en belangrijkste vestingsplaats van de Romeinen in Nederland. Ontdek door de indrukwekkende archeologische collectie hoe het leven van de Romeinse militairen en burgers er toen uit zag. Naast de vaste collectie Archeologie zijn er wisselende tentoonstellingen en leer je door de collectie oude kunst en het prentenkabinet de geschiedenis van de stad Nijmegen kennen. De verzameling moderne kunst van Museum Het Valkhof omvat werken van hoofdzakelijk Nederlandse kunstenaars, vanaf de jaren 60 van de 20ste eeuw.’

12.30-14.00 uur: Lunch (restaurant naar keuze)

14.00-16.00 uur: Bezoek Muzieum

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Daar kun je over lezen, een ervaringsdeskundige je erover laten vertellen, maar in het muZIEum ervaar je het zelf! Ga mee op pad in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent. Juist dit maakt het muZIEum een unieke belevenis. De gids die je rondleidt is blind of slechtziend en vertelt uit eigen ervaring. Na je bezoek aan het muZIEum zie je de wereld ineens door heel andere ogen.

16.00-18.30 uur: Fotozoektocht door het centrum van Nijmegen 

Tijdens de fotozoektocht door Nijmegen komen jullie op de mooiste plekjes van Nijmegen en komen jullie alles te weten over de stad en haar bezienswaardigheden.  Onderweg krijgen jullie leuke vragen en opdrachten.

18.30-20.00 uur: Rondleiding Brouwerij de Hemel met proeverij van 6 bieren. 

Kom kijken in Brouwerij De Hemel! De bieren, de mensen, het proces en de techniek. Alles wat de Hemel de Hemel maakt. Onder begeleiding van een gids of individueel het leven in de brouwerij ervaren. Aan de hand van teksten, foto’s, films, machines en gereedschappen kun je zelf kennis maken met Brouwerij de Hemel. Je komt alles te weten over bier, maar ook het maken van azijn, mosterd, likeuren, jenever en whisky komt aan bod. Een uniek kijkje in de keuken van de oudste speciaalbier brouwerij van Nederland, gevestigd in een van de oudste panden van Nijmegen. Vanzelfsprekend gevolgd door een proeverij van onze bieren om de ervaring compleet te maken.

Naast de brouwerij is ook ons kleine broertje Distilleerderij ANIMA te bezoeken voor een rondleiding met proeverij. Klink hier voor meer informatie.

20.00 – 22.00 uur: Diner (restaurant naar keuze)

Aantal personen: minimaal 10 personen

* Andere tijden of combinaties zijn ook mogelijk.

Voor een vrijblijvende offerte-aanvraag stuur een email naar: info@deleukstegroepsuitjes.nl