ARRANGEMENT UTRECHT

Programma*:

11.00 – 12.00 uur: Rondvaart Utrecht

Utrecht is het mooist vanaf het water, dus kom aan boord en geniet van de mooie en gezellige stad! Utrecht kent een rijke historie die goed bewaard is gebleven. De kapitein vaart u graag over de mooie grachten en singels van de stad Utrecht. Vanuit de rondvaartboot ziet en geniet u van de oude werfkelders, bruggen en mooie beelden onder de Pyke Koch lantaarnpalen. Langs de Oudegracht bevinden zich de prachtige grachtenhuizen en natuurlijk de Domtoren.

Onderweg wordt er uitgebreid gegidst in meerdere talen.

12.00-14.00 uur: Lunch (restaurant naar keuze)

14.00-15.00 uur: Bezoek Domtoren

De iconische Domtoren is de trots van Utrecht. Een bijzonder monument met een uniek verhaal. Met een hoogte van 112 meter nog altijd de hoogste kerktoren van Nederland.
De toren vormt al eeuwen het middelpunt van de stad en is getuige geweest van het lief en leed van zijn bewoners. De toren overleefde woeste stormen, bezettingen door buitenlandse overheersers en branden, maar zag ook feesten, bloeiende handel en stadsuitbreiding aan zich voorbij komen.

De geschiedenis van Utrecht begint 2000 jaar geleden op de plek waar nu het Domplein te vinden is. Het roerige verleden van de stad én de Domtoren begint dan ook daar!

15.00-17.30 uur: Fotozoektocht door het centrum van Utrecht 

Tijdens de fotozoektocht door Utrecht komen jullie op de mooiste plekjes van Utrecht en komen jullie alles te weten over de stad en haar bezienswaardigheden.  Onderweg krijgen jullie leuke vragen en opdrachten.

17.30-18.30 uur: Rondleiding Brouwerij Oudaen  

Brouwerij Utrecht: in de werfkelder van Stadskasteel Oudaen wordt jaarlijks op ambachtelijke wijze zo’n 75.000 liter bier gebrouwen. De bieren hebben ieder een eigen karakter. In de geheel vernieuwde, moderne brouwerij in hartje Utrecht borrelt u tussen de koperen ketels, tapt u uw eigen biertje uit de uKeg en geniet u van diverse borrelhapjes. En bij mooi weer kunt u heerlijk vertoeven op het unieke werfterras van de brouwerij waar u heerlijk in de luwte kunt eten en borrelen.

In de moderne huisbrouwerij van Oudaen staan twee prachtige koperen ketels met een inhoud van 1000 liter, die rechtstreeks zijn aangesloten op de tap. Of u nu gaat voor Witbier, Pilsener, Dubbel, Tripel of Bockbier, de passie van onze brouwers is terug te proeven. En natuurlijk kunt u er een bierproeverij van maken door meerdere biersoorten te proberen. Onze gepassioneerde biersommeliers vertellen u graag alles over de bieren die Oudaen in de werfkelder brouwt en bottelt.

Tijdens de rondleiding van circa 60 minuten leert u over het brouwproces en krijgt u een glas Oudaen witbier met brouwersbittergarnituur.

19.00 – 22.00 uur: Diner (restaurant naar keuze)

Aantal personen: minimaal 10 personen

* Andere tijden of combinaties zijn ook mogelijk.

Voor een vrijblijvende offerte-aanvraag stuur een email naar: info@deleukstegroepsuitjes.nl