ARRANGEMENT DEVENTER

Programma*:

11.00-12.00 uur: Bezoek Museum de Waag

Museum De Waag is gevestigd in een waaggebouw op stadsplein de Brink in de binnenstad van Deventer. Het is een laatgotisch gebouw met drie bouwlagen, een traptoren, een klok en drie spitstorentjes. Het werd gebouwd van 1528 tot 1531. In 1643 werd aan de voorzijde een laatmaniëristisch bordes gebouwd met drie zuilen. Aan weerskanten zijn trappen. De Waag was in gebruik tot 1862. Het gebouw heeft diverse ornamenten en reliëfstenen zoals Kiek in de Pot en Kiek uit de Pot. Het staat scheef en is circa 80 cm uit het lood.
Het Waag gebouw speelde een belangrijke rol in het handelsleven van de stad. De kooplieden moesten hier onder verantwoordelijkheid van de stedelijke overheid hun goederen laten wegen.

12.00-13.30 uur: Lunch (restaurant naar keuze)

13.30-15.30 uur: Fotozoektocht door Boekenstad Deventer 

Tijdens de fotozoektocht door Deventer komen jullie op de mooiste plekjes van Deventer en komen jullie alles te weten over de stad en haar bezienswaardigheden.  Onderweg krijgen jullie leuke vragen en opdrachten.

15.30-16.00 uur: Bezoek Deventer Koekwinkel 

Koekstad van oudsher! Deventer en koek zijn onlos(s)makelijk met elkaar verbonden. De koppeling tussen een lekkernij en een stad is nergens zo prominent aanwezig als in Deventer. Deze nauwe band laat zich verklaren door enerzijds de lange historie van de Deventer Koek en anderzijds door de immer goede en bijzondere kwaliteit van de koek. In Deventer is er nu nog één koekfabriek: Jb Bussink. Dagelijks komen hier honderden koeken vers uit de ovens. De Deventer Koek kan het beste geproefd en gekocht worden in de Deventer Koekwinkel aan de Brink nr. 84. Er wordt ook hier dagelijks verse Deventer Koek gebakken.

16.00-17.00 uur: Fotozoektocht door Boekenstad Deventer (deel II)

17.30-18.30 uur: Bierproeverij Stadsbrouwerij Deventer

In de stadsbrouwerij van Deventer kun je elke zaterdag om 16:00 uur en om 17:30 uur meedoen met een proeverij van 3 verschillende DAVO bieren. Hier kom je alles te weten over de brouwerij en de fascinerende wereld van bier; hoe het gemaakt wordt, de geschiedenis, de verschillende biertypen en we gaan natuurlijk proeven. Ontdek dat bier zoveel meer is dan het bekende pilsje. Meld je nu aan! Vanaf 10 personen ook op andere dagen en tijden mogelijk. Graag reserveren.

18.30 – 21.00 uur: Diner (restaurant naar keuze)

Aantal personen: minimaal 8 personen

* Andere tijden of combinaties zijn ook mogelijk.

Voor een vrijblijvende offerte-aanvraag stuur een email naar: info@deleukstegroepsuitjes.nl