ARRANGEMENT TILBURG

Programma*:

11.00 – 13.00 uur: Bezoek De Pont Museum 

Museum De Pont is het museum voor de hedendaagse kunst. Zo staan er werken van verschillende kunstenaars en wordt er drie maal per jaar een grotere tentoonstelling georganiseerd. Bij het museum zit ook een café waar je een lekkere kop koffie kunt drinken, maar ook een hapje kunt eten. Bij de ingang staat vanaf september 2017 een nieuw werk van Anish Kapoor, de wereldberoemde kunstenaar die vijfentwintig jaar geleden zijn eerste kans kreeg in het museum. De Pont is vernoemd naar de jurist en zakenman mr J.H. de Pont (1915-1987) uit wiens nalatenschap in 1988 een stichting ‘ter stimulering van de hedendaagse kunst’ kon worden opgericht. Het museum is gevestigd in een voormalige wolspinnerij die door het Amsterdamse bureau Benthem Crouwel Architecten is verbouwd tot een ruimte waar hedendaagse kunst optimaal tot haar recht kan komen. De monumentale oude fabriek met de grote, lichte zaal en de intieme ‘wolhokken’ vormt een prachtige omgeving voor de vele kunstwerken. De verzameling van De Pont omvat belangrijke werken van zowel jonge als oudere kunstenaars. Naast een vrijwel permanente opstelling van werk uit de eigen collectie, worden er jaarlijks drie grote en enkele kleinere tentoonstellingen georganiseerd.

13.00-14.00 Lunch (restaurant naar keuze)

14.00-16.30 uur: Fotozoektocht door het centrum van Tilburg

Tijdens de fotozoektocht door Tilburg  komen jullie op de mooiste plekjes van Tilburg en komen jullie alles te weten over de stad en haar bezienswaardigheden.  Onderweg krijgen jullie leuke vragen en opdrachten.

17.00-20.00 uur: High Beer Cafe Slagroom (incl. 5 bierglaasjes) 

De High beer is tegenwoordig erg populair. Als een van de voorlopers, blijven zij graag vernieuwen. Zeker op het gebied van speciaal bier. De High beer is daarom ook elke keer weer anders. Het enige dat hetzelfde blijft zijn het aantal proefglaasjes speciaal bier en de kwaliteit en kennis van onze bierkenners. Bij elke biertje vertelt hij/zij een verhaal, passend bij het bier, dat wordt geproefd. Ondertussen komt de eerste gang op tafel: een bierplateau met heerlijke streekproducten, waarin diverse soorten bier zijn verwerkt. Samen met onze huisgemaakte piccalilly vormt dit een uniek voorgerecht. Hierna volgt het hoofdgerecht, wat bestaat uit twee heerlijke soorten brood, geserveerd met goed vlees. Pikante pulled-pork en een lamsburger, afgetopt met Hertog Jan bierkaas.  Als kers op de taart (of in dit geval op de La Trappe Quadrupel brownie) hebben ze nog een klein dessert met ijs van La Trappe Wit en een brownie met Quadrupel erin verwerkt.

Aantal personen
: minimaal 8 personen

* Andere tijden of combinaties zijn ook mogelijk.

Voor een vrijblijvende offerte-aanvraag stuur een email naar: info@deleukstegroepsuitjes.nl